Clinton had bloedprop achter rechteroor, zal ‘volledig herstellen’

Clinton in juli van dit jaar. Foto AFP / Karen Bleier

De bloedprop die gevonden is bij Hillary Clinton zit tussen haar hersenen en schedel, achter het rechteroor. Ze heeft geen beroerte gehad en ook geen hersenschade ondervonden. Artsen voorspellen dat ze weer volledig zal herstellen.

Volgens de artsen is Clinton in een goed humeur. “Ze converseert met haar doktoren, haar familie en haar personeel”, zei een van hen tegen persbureau Reuters.

Twee weken geleden liep Clinton een hersenschudding op toen ze was flauwgevallen. Door een buikvirus raakte ze uitgedroogd, waarna ze viel. De bloedprop kwam aan het licht tijdens een controleonderzoek.

Eerder deze maand maakte Obama bekend dat Clinton als minister van Buitenlandse Zaken wordt opgevolgd door senator John Kerry. Clinton treedt waarschijnlijk eind januari terug, als ook de inauguratie van Obama plaatsvindt.

    • Peter Zantingh