41 Pakistanen gedood bij twee aanslagen

Tijdens twee aanslagen dit weekend zijn ten minste 41 Pakistanen om het leven gekomen. Bij de eerste aanslag zijn 21 Pakistaanse agenten geëxecuteerd. Ze werden sinds donderdag vastgehouden door Talibaanstrijders. De agenten werden ontvoerd toen opstandelingen gewapende aanvallen uitvoerden op twee politieposten in de stad Darra Adam Khel dichtbij het Pakistaanse stammengebied, een bolwerk van de Talibaan. Bij die aanvallen werden 23 agenten ontvoerd. Eén van de agenten wist te ontsnappen, een andere agent werd zwaargewond aangetroffen. De lichamen van 21 agenten werden gisteren gevonden.

Bij een tweede aanslag in Pakistan op een bus met shi’itische pelgrims zijn gisteren twintig mensen gedood. Ook raakten er 24 mensen gewond. Een zelfmoordterrorist reed met een auto vol explosieven in op de bussen. De aanslag vond plaats in de provincie Baluchistan, die grenst aan Iran en Afghanistan.

Baluchistan is al lang onrustig, nationalisten in het gebied eisen meer autonomie. Bovendien gebruiken Talibaanstrijders de provincie als uitvalsbasis. Het aantal moorden van radicale sunnieten op shi’ieten in Pakistan is dit jaar sterk toegenomen. Sunnieten zien shi’ieten als afvalligen. Reuters, AP