Schietpartij Amsterdam eist tweede leven - nog geen verdachten

In de Schaepmanstraat staat een auto met een Frans kenteken, de voorruit zit vol kogelgaten.
In de Schaepmanstraat staat een auto met een Frans kenteken, de voorruit zit vol kogelgaten. In de Schaepmanstraat staat een auto met een Frans kenteken, de voorruit zit vol kogelgaten. Foto ANP

De schietpartij gisteravond in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt heeft een tweede slachtoffer geëist. Twee mannen werden beschoten met automatische vuurwapens. Een van hen overleed direct ter plaatse en de ander is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Vermoedelijk ging het om een liquidatie.

De slachtoffers waren de inzittenden van een auto die zwaar onder vuur werd genomen. Ook in de directe omgeving van de auto, voorzien van een Frans kenteken, werd geschoten.

Update 14.10 uur: een verslaggever van Hart van Nederland meldt het volgende:

Twitter avatar CasperHVNL Casper van der Kruit Slachtoffers schietpartij blijken 21 en 28-jarige Amsterdammers.

Het tweetal zou voorkomen in het “bestand van de politie”. Om wie het precies gaat wil de politie niet zeggen.

Auto daders leeg aangetroffen - nog geen verdachten gearresteerd

De schutters zaten in een zilvergrijze Audi station. Toen ze op de vlucht sloegen hebben ze op de Haarlemmerweg op politiemensen geschoten, maar daarbij raakte niemand gewond. De vluchtauto reed met hoge snelheid in de richting van Halfweg en werd vervolgens leeg aangetroffen in de Bok de Korverweg. De auto was volgens de politie gestolen en had valse Nederlandse kentekenplaten.

Ondanks een grote zoekactie in de directe omgeving van de auto zijn er nog geen verdachten gearresteerd, aldus de politie.

‘Dit was een wildwesttafereel’

De schietpartij mag worden omschreven als een wildwesttafereel, reageerde burgemeester Eberhard van der Laan vanmiddag in Buitenhof. “Er is op vreselijke schaal met automatische wapens geschoten.” Het was voor de burgemeester een opluchting dat twee motoragenten die van dichtbij met een machinegeweer werden beschoten ongedeerd bleven.

Ambulancebroeders gisteravond op de Van Bossestraat in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Foto ANPAmbulancebroeders gisteravond op de Van Bossestraat in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Foto ANP

De plaats van het schietincident:


Bossestraat weergeven op een grotere kaart