Voor waaghalzen: graffiti spuiten op meer dan honderd meter hoogte

Wie zich bij graffiti langs het spoor al weleens afvraagt hoe de spuiters het er toch zonder kleerscheuren vanaf hebben gebracht, krijgt van dit filmpje al helemaal de kriebels. Op maar liefst 130 meter hoogte bewandelen deze waaghalzen een beangstigend smal randje van een spoorbrug. Alles voor de graffitikunst.

De jongen op dit filmpje heeft duidelijk geen last van hoogtevrees. Hij durft zelfs naar beneden te kijken, nog voordat hij de eerste druk op de spuitknop zet. Behendig balanceert hij over de rand, af en toe om het richeltje heen stappend. En, ook bewonderenswaardig: hij weet de neiging om een stap naar achter doen om zijn kunstwerk eens goed te overzien te onderdrukken.

Jammer dat het uiteindelijke resultaat niet goed zichtbaar is op het filmpje. Foto’s vind je hier.

De Metlac brug staat in Veracruz, in het Zuidoosten van Mexico.

    • Mirjam Remie