Davis plaatst zich niet voor WK sprint

Shani Davis competes as he wins the men's 1,000 meters at the U.S. Long Track Championships speedskating event, Saturday, Dec. 29, 2012, in Kearns, Utah. (AP Photo/The Salt Lake Tribune, Chris Detrick) DESERET NEWS OUT LOCAL TV OUT MAGS OUT Foto AP / Chris Detrick

Shani Davis mist eind januari het WK sprint in Salt Lake City. De Amerikaan won op de nationale kampioenschappen weliswaar de 1000 meter, maar klokte te zwakke tijden op de 500 meter. Hij eindigde daardoor als zesde in het klassement.

De wereldkampioen van 2009 zette een tijd van 1.08,57 neer op de kilometer. Op de kortste afstand waren 36,48 en 36,11 niet genoeg om zich bij de beste twee te nestelen.

‘Teleurstellend resultaat’

“Het is een teleurstellend resultaat, maar alles gebeurt met een reden”, zegt de 30-jarige schaatser op zijn website.

“Ik wil in topvorm zijn voor de WK afstanden in Sotsji in maart, daar ligt mijn prioriteit.”

Mitchell Whitmore veroverde de titel en komt samen met nummer twee Jonathan Garcia uit op het WK. Bij de vrouwen won Heather Richardson op zowel de 500 meter (37,34) als de 1000 meter (1.13,52) met nationale records.

    • Marije Willems