Verdachten verkrachting overleden studente aangeklaagd voor moord

Indiase schoolmeisjes eisten vanochtend bij een demonstratie in de Indiase stad Ahmadabad de doodstraf voor de daders van de verkrachting. Foto AP / Ajit Solanki

De zes Indiase mannen die verdacht worden van het verkrachten van de gisteravond overleden studente in een bus in New Delhi zijn aangeklaagd voor moord. Dat heeft de Indiase politie vanochtend bekendgemaakt.

Als de zes mannen, onder wie de buschauffeur, veroordeeld worden, kunnen zij de doodstraf krijgen, zei een politiewoordvoerder tegen persbureau AP.

De groepsverkrachting van de 23-jarige vrouw leidde de afgelopen twee weken tot grote commotie in India. De studente geneeskunde werd door zes mannen een uur lang verkracht en mishandeld, en uiteindelijk uit een bus in New Delhi gegooid. Ze werd gisteren in een speciaal daartoe ingericht vliegtuig naar een ziekenhuis in Singapore gevlogen voor behandeling, maar die behandeling kwam te laat.

Politie sluit delen New Delhi af uit angst voor geweld

Uit vrees voor nieuwe gewelddadige protesten sloot de politie in New Delhi vanochtend tien metrostations af, net als een aantal grote wegen in het centrum van de hoofdstad. Op verschillende plaatsen in New Delhi werden vanochtend vreedzame protesten gehouden tegen de dood van de jonge vrouw.

Premier Singh zei in een verklaring dat de emoties rond het overlijden van de studente India als het gaat om geweld tegen vrouwen op “het pad van actie” moeten brengen. New Delhi kent van alle Indiase steden het hoogste aantal seksuele misdrijven: elke 18 uur wordt melding gemaakt van een verkrachting bij de politie.