Youp en bekende Nederlanders

De bekende Nederlanders over wie Youp van het Hek het meeste schreef, met tussen haakjes hoe vaak ze in zijn columns voorkwamen.

1John de Mol (33)

„John is een toffe peer. Weet altijd wel een oplossing. John is commissaris bij Ajax, dus die weet alles van zwart geld, voorkennis en vuige skyboxconstructies.” (9 juni 2001)

2Jan Mulder (25)

„Soms lucht een weekje afstand wel op. Als je leest dat Ivo Niehe in zijn geheel vernieuwde tv-show Linda de Mol als gast heeft en dat diezelfde Linda het nieuwe boek van Heleen van Royen ten doop heeft gehouden en dat bij deze presentatie Jan Mulder een praatje hield en dat Jan binnenkort ook gast is bij Ivo Niehe of het misschien al is geweest en dat dezelfde Heleen van Royen weer aan de tafel bij Jan Mulder zit, dan begrijp ik dat schnabbelkeizer Charles Groenhuijsen staat te trappelen om bij Talpa in dienst te treden.” (25 februari 2006)

3Gordon (24)

„Tienduizend zwakbegaafden staan op een stip te kreunen en te steunen om daarna afgezeken te worden door een om zichzelf gierende Gordon, die de kandidaten regelmatig een nekschot toewenst. Veel mensen vonden dat te hard van onze Goor. Ik niet. Ik was het wel met hem eens. Ik denk dat het tijd wordt dat dit deel van de mensheid geruimd gaat worden.” (10 november 2007)

4Albert Verlinde (24)

„En Albert Verlinde? Bestaat hij echt? Nee. Albert wordt gespeeld door een makkelijk te casten tuthomo. Het castingbureau heeft laden vol met Alberts.” (7 april 2012).

5Paul de Leeuw (22)

„Paul de Leeuw is het ergste wat je als mens kan overkomen!” (26 mei 2001)

6Jort Kelder (18)

„Je zet de televisie aan en je ziet Jort. Of het nou over de omgelegde Luske gaat, de sluiting van Vossius of over het dreigende stroomtekort: Jort doet zijn zegje (23 augustus 2003). Jort komt reeds geschminkt binnen en hoeft van tevoren niet te weten wat het onderwerp is. Maakt hem niks uit. Hij heeft toch wel een mening.” (22 september 2001)

7Gerard Joling (18)

„Wat me trouwens ook opvalt is dat het gesponsorde haar van Gerard zo goed zit.” (25 mei 2002) „Zingende toupetnicht.” (10 april 2004)

8Bram Moszkowicz (18)

„Las ook nog dat Bram het maffiamaatjesvonnis van de voorzieningenrechter niet had mogen bekritiseren. Dat vond ik juist wel weer grappig. De advocaat at een banaantje, gooide de schil voor zijn eigen voeten en ging vervolgens snoeihard op zijn befje.” (24 februari 2007)

9Joop van den Ende (17)

„Wie weet moet ik mezelf ook gaan verendemollen en een 06-nummer voor Youp-informatie openen of net als Joop van den Ende doen: wil je een kaartje voor Miss Saigon bestellen, dan bel je de kassa voor 60 cent per minuut. En al die boerenlullen doen dat!” (26 oktober 1996)

10Katja Schuurman (16)

„Ik zag niets anders dan een intens treurige vertoning en begreep er eerlijk gezegd niks van. Ik zag wel aan alles dat het die Katja een zorg zou zijn hoe het met die mensen in Pakistan ging. Het ging hier om Katja en niks anders dan Katja.” (10 december 2005) „Katja zelf is inmiddels een gezellige moeke uit een klein dorp, die me niet verbaast als ze bekent dat ze graag in haar moestuin schoffelt.” (11 december 2010)