Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Terugkijken: de onthullende uitzending van Reporter over misstanden Ryanair

Veel ophef op Twitter gisteravond tijdens en na de uitzending van KRO’s Reporter over mogelijke misstanden bij vliegmaatschappij Ryanair. Piloten zouden onder druk worden gezet zo min mogelijk te tanken. Staatssecretaris Mansveld wil uitleg. Kijk hier de volledige uitzending terug.

Veel ophef op Twitter gisteravond tijdens en na de uitzending van KRO’s Reporter over mogelijke misstanden bij vliegmaatschappij Ryanair. Piloten zouden onder druk worden gezet zo min mogelijk te tanken. Staatssecretaris Mansveld wil uitleg. Kijk hier de volledige uitzending terug.

Ryanair zou met zo min mogelijk brandstof willen vliegen om kosten te besparen. Eén van de piloten zegt in de uitzending te vrezen dat de praktijken tot onveilige situaties kunnen leiden:

“Ik hoop dat er geen crash nodig is om iedereen wakker te schudden. Er wordt druk uitgeoefend op piloten om zo min mogelijk brandstof te tanken om zo geld te besparen voor het bedrijf.”

Nico Voorbach, voorzitter van de European Cockpit Association (ECA), zegt in de uitzending dat hij zich grote zorgen maakt over het beleid van Ryanair. “Het is wachten op een keer dat een vliegtuig helemaal geen brandstof meer over heeft.” Ryanair zelf heeft nog niet op de aantijgingen van de piloten gereageerd.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De BBC zond eerder deze maand ook een documentaire uit over mogelijke onveilige situaties bij Ryanair: