Tankopslagbedrijf Odfjell opnieuw stilgelegd om blusinstallaties

Wegens veiligheidsriscio's werd de hele Rotterdamse olieterminal Odfjell deze zomer stilgelegd. De problemen voor het tankopslagbedrijf houden aan. Foto Hollandse Hoogte / Arie Kievit

De Rotterdamse vestiging van tankopslagbedrijf Odfjell heeft vorige en deze week opnieuw twee keer vrijwel geheel stilgelegen na problemen met brandblusvoorzieningen. Een woordvoerder van de Rotterdamse milieudienst DCMR bevestigt een bericht hierover van RTV Rijnmond.

Volgens de zegsman was er geen sprake van verhoogde risico’s. De problemen hadden te maken met de overdrukbeveiliging. Het probleem is gisteren opgelost met tijdelijke maatregelen, aldus de woordvoerder tegen persbureau Novum.

Odfjell zou bij de constatering van de problemen deze en vorige week beide keren direct hebben gereageerd met maatregelen. Daarbij was Odfjell tijdelijk afhankelijk van blusvoorzieningen van een bedrijf in de buurt. Op die momenten bleven alleen een zogenoemde destillatie-unit en een dampverwerkingsinstallatie in bedrijf. Het is onduidelijk hoelang het bedrijf daardoor stil heeft gelegen.

De Rotterdamse vestiging van het tankopslagbedrijf ligt al tijden onder vuur vanwege milieu- en veiligheidsovertredingen. Eind juli werd het bedrijf al eens stilgelegd door de milieudienst toen bleek dat al decennia geen controles waren uitgevoerd aan blusvoorzieningen bij de olietanks.

    • Lex Boon