Regen tijdens het vuurwerk

Qua temperatuur zou je het vandaag bijna lenteachtig kunnen noemen. Ook de laatste dagen van dit jaar en de eerste van 2013 zijn niet echt winterachtig. Wel is het wisselvallig. Vooral de jaarwisseling lijkt winderig en nat te worden.

Vandaag voert een matige tot krachtige wind uit zuid tot zuidwest zeer zachte lucht aan. Geholpen door een doorbrekend zonnetje, stijgt het kwik naar 10 tot 13 graden. Vanavond stroomt vanuit het westen iets koelere lucht binnen, wat gepaard gaat met buiige regen.

Morgen wordt rond de 8 graden. Opklaringen worden door stapelwolken afgewisseld die lokaal tot een bui weten uit te groeien, een enkele met hagel. De wind is zuidwest en matig tot krachtig.

Op oudjaarsdag nadert vanuit het westen een actieve storing. Het is dan ook een bewolkte dag en het regent af en toe. Het wordt rond 10 graden. De zuidwestenwind is daarbij stevig, maar in de avond wakkert deze verder aan en wordt vrij krachtig boven land, aan zee hard tot stormachtig. De regen intensiveert daarbij. Gevreesd moet worden dat het tijdens het afsteken van het vuurwerk dus een natte toestand wordt.

Nieuwjaarsdag en de dag daarna is het licht wisselvallig met een paar buien, maar ook wat zonneschijn. Bij een wat geluwde wind die dan wat meer naar west is gedraaid, ligt de middagtemperatuur rond 7 graden.