Vier doden bij vliegtuigcrash op landingsbaan Moskou

Op een landingsbaan in de buurt van Moskou is een passagiersvliegtuig gecrasht. Dat meldde het Russische staatspersbureau Interfax vanmiddag. De Russische regering bevestigde later dat bij het ongeval zeker twee mensen zijn omgekomen.

Reddingswerkers bij de gecrashte Tupolev Tu-204 van Red Wing Airways. Vier mensen kwamen om het leven. Foto Reuters / Alexander Usoltsev

Bij een crash met een passagiersvliegtuig op een landingsbaan in de buurt van Moskou zijn vier mensen om het leven gekomen. Dat hebben de Russische reddingswerkers medegedeeld op een persconferentie. De vier andere inzittenden van de Tupolev Tu-204 (wiki) van Red Wing Airways raakte zwaargewond.

Het vliegtuig was onderweg van Tsjechie naar de internationale luchthaven Vnoekovo, één van de drie vliegvelden van Moskou. De Tu-204 is een tweemotorig toestel dat plaats kan bieden aan 210 passagiers, maar vanmiddag waren er alleen bemanningsleden aan boord.

Bij de landing op Vnoekove schoot het vliegtuig van de baan en brak in drie stukken. Ook vloog het toestel in brand. Over de oorzaak is nog weinig duidelijk. Er was sprake van lichte sneeuwval rond Moskou op het moment van de crash, maar of de sneeuwval verband houdt met het ongeluk is nog niet bekend.

Beelden van het wrak door Russia Today

    • Pim van den Dool