New York, moordstad

USA. NYC. 2012. Portraits of NYPD.[lF][lF]Contact email: New York : photography@magnumphotos.com Paris : magnum@magnumphotos.fr London : magnum@magnumphotos.co.uk Tokyo : tokyo@magnumphotos.co.jp Contact phones: New York : +1 212 929 6000 Paris: + 33 1 53 42 50 00 London: + 44 20 7490 1771 Tokyo: + 81 3 3219 0771 Image URL: http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP3=ViewBox_VPage&IID=2K7O3RKRY2VB&CT=Image&IT=ZoomImage01_VForm ©Christopher Anderson / Magnum>

NovemberVerenigde StatenDit jaar beleefde ‘crime capital’ New York zijn eerste moordloze dag. Op maandag 26 november werd bij de politie geen enkel geweldsmisdrijf gemeld. Het was de kroon op een trend die al langer gaande is; het afgelopen jaar is het aantal moorden met bijna een kwart gedaald. Volgens sommige deskundigen een gevolg van doortastender politieoptreden, zoals het beleid om sneller aan te houden en fouilleren. Begin december, in het laatste rapport van de NYPD, stond de teller op 385, precies honderd minder dan vorig jaar.

Fotograaf Christopher Anderson maakte op straat in New York portretten van willekeurige politieagenten. „Ik koos voor zwart-wit om de portretten anoniem en repetitief te maken. En zwart-wit maakt foto’s tijdloos. Kleur is informatie die foto’s vastzet in de tijd.”

Foto’s Christopher Anderson