Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Dode bij schietpartij Amsterdam - agenten beschoten bij achtervolging

Bij het van Beuningenplein ligt een dode man op straat, de politie plaatst schotten.
Bij het van Beuningenplein ligt een dode man op straat, de politie plaatst schotten. Bij het van Beuningenplein ligt een dode man op straat, de politie plaatst schotten. Foto ANP / Evert Elzinga

In Amsterdam-West zijn vanavond twee schietincidenten geweest. Daarbij is één persoon om het leven gekomen, een andere man raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis afgevoerd. Bij de achtervolging op de verdachten zijn vervolgens twee motoragenten beschoten. Die zijn daarbij niet gewond geraakt.

De schietpartij vond plaats in de Van Bossestraat. Een Amsterdamse wijkagent meldde eerder op de avond dat de motoragenten met automatische wapens zijn beschoten, maar een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland kan dat niet bevestigen.

Twitter avatar PAA_Dijkgraafpl Andrea Prins Er is vanuit auto met automatisch vuur geschoten op 2 motoragenten in West, zijn direct gaan liggen + NIET geraakt, PD wordt nu ruim afgezet

De Van Bossestraat is op dit moment afgezet voor onderzoek en de politie is druk bezig het een zoektocht naar de verdachten. Daarbij wordt onder meer een helikopter ingezet.

Twitter avatar PAA_Dijkgraafpl Andrea Prins een van de PD’s wordt uitgebreid en versterkt, diverse voertuigen id omgeving lekken vloeistof als gevolg van de beschietingen.

De Van Bossestraat in Amsterdam-West


Bossestraat weergeven op een grotere kaart

De lokale zender AT5 heeft (korte) beelden van de zoektocht