Kidsflits

Het fluwelen konijn (Michael Landon, 2009, VS)Toby Morgan heeft een ongelukkige aanloop naar Kerst. Zijn moeder komt te overlijden, zijn vader heeft weinig aandacht voor hem. Op de zolder bij zijn oma ontdekt hij een speelgoedkonijn, dat tot leven komt als zijn tranen er overheen rollen.

Zaterdag, Ned. 3, 09.00 uur

Flight of the Navigator (Randal Kleiser, 1986, VS). Science fiction-avontuur voor de jeugd, van de regisseur van The Blue Lagoon. Twaalfjarig jongetje (Joey Cramer) maakt sprong van acht jaar in de tijd en trapt gein met een robot in een wereld van even opdringerige als kortzichtige grote mensen. Bijrol van Sarah Jessica Parker. Zaterdag, BBC 2, 13.15 uur

Z@PP Bios: Iep! (Ellen Smit, 2010, NL)Viegeltje is geen gewoon meisje. Ze heeft vleugels in plaats van armen. Vogelfanaat Warre neemt haar mee om haar te verzorgen. Maar Viegeltje wil uitvliegen met haar vogelvriendjes.

Zondag, Ned. 3, 09.00 uur