FILM

Jack Reacher. Met Tom Cruise. In 75 bioscopen.

NRC HandelsbladJack Reacher [gespeeld door Tom Cruise; de première was vanwege de schietpartij op een basisschool in de VS uitgesteld] is een wreker aan de zogenaamd goede kant, een ex-militair die een rol speelt in het rond krijgen van een zaak over een ogenschijnlijk volkomen heldere moordaanslag door een scherpschutter. [...] Tom Cruise is en blijft een intrigerende acteerrobot en de film verdient punten met de bijrollen van Robert Duvall als eigenaar van een schietbaan en filmmaker Werner Herzog die de schurk speelt. ***

Het Parool Scriptschrijver en regisseur Christopher McQuarrie [wil met] deze film een ouderwetse actiefilm maken in de sfeer van klassiekers als The French connection, The getaway, Bullit. In een ander tijdperk was Steve McQueen de ideale man geweest, maar het werd dus Tom Cruise, die een niet helemaal bevredigende Reacher neerzet, iets te weinig mystiek, iets te veel Cruise. ****