Duizend man bij stille tocht voor gepest meisje

MEPPEL - Burgemeester Joop Alssema (l. met roos) van de gemeente Staphorst en burgemeester Jan Westmaas (r. met roos) van de gemeente Meppel leiden zaterdagavond de stille tocht door Meppel. De tocht wordt gehouden voor Fleur Bloemen, het meisje dat zelfmoord pleegde na gepest te zijn op school. Op de tweede rij lopen famile en vrienden van Fleur.

In Meppel is vanavond een stille tocht gehouden voor de 15-jarige Fleur uit Staphorst. Het 15-jarige meisje sprong tweeënhalve week geleden onder het oog van medeleerlingen voor een trein. Het meisje, dat in het vierde jaar van de opleiding vmbo-groen van het AOC Terra in Meppel zat, zou zijn gepest.

Volgens de NOS waren er zo’n duizend mensen aanwezig bij de tocht. Deelnemers hadden gehoor gegeven aan de oproep om bloemen mee te nemen. Ook liepen mensen rond met borden met leuzen als ‘Zonder respect geen leven’. Met de tocht wilden de initiatiefnemers een signaal tegen pesten afgeven.

De stille tocht begon en eindigde op het Kerkplein in Meppel.

Bloemen op de plek waar het 15-jarige meisje op 11 december een einde maakte aan haar leven. Foto ANP / Vincent Jannink

Bloemen op de plek waar het 15-jarige meisje op 11 december een einde maakte aan haar leven. Foto ANP / Vincent JanninkBloemen op de plek waar het 15-jarige meisje op 11 december een einde maakte aan haar leven. Foto ANP / Vincent Jannink

    • Lex Boon