Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Dronken cameraman? ‘Nee, de show van Theo Maassen is rock-’n-roll’

Theo Maassen tijdens zijn voorstelling 'Met alle respect'. De show is rock-’n-roll, dus het camerawerk ook, aldus de regisseur. Foto Hollandse Hoogte / Vincent van den Hoogen

De voorstelling ‘Met alle respect’ van Theo Maassen kreeg vrijwel alleen maar lovende recensies. Het camerawerk van de registratie kon vanavond - toen de show op Nederland 1 werd uitgezonden - rekenen op een stuk minder waardering.

Op het tweede scherm van tv-kijkend Nederland dat Twitter heet deden tientallen mensen hun beklag over het fanatiek heen en weer zoomen en pannen van één van de camera’s.

Twitter avatar Ghuizingh Geraldine Huizingh #Theo Maassen, welke mafkees stond met de camera te spelen? Word gek van dat in- en uitgezoom.
Twitter avatar casthy86 Samantha Theo maassen leuk! Jammer alleen dat je kots misselijk wordt van die slechte camera man/vrouw #theomaassen
Twitter avatar ballastig judy ballast Ben misselijk van Theo Maassens camera. Vanavond 22:00 RonaldGoedemondt op 3 hopelijk minder experimenteel
Twitter avatar mamarijke31 Marijke Zaal Theo maasen op #Ned1 wie staat er achter de camera. Zo slecht inzoomen, uit zoomen en wiebelen. Nu waardeer ik het camera beroep echt!
Twitter avatar TimBeumers Tim Beumers Ik denk dat de camera man van Theo Maassen een alcoholist is.

Een stagiaire? Een dronken cameraman? Nee, aldus Norbert ter Hall, de tv-regisseur van ‘Met alle respect’. Er is juist bewust voor gekozen om de voorstelling soms vrij heftig in beeld te brengen. Ter Hall:

“De manier waarop Theo de show doet is natuurlijk rock-’n-roll en dat wilden we ook in het beeldritme laten terugkomen. Als Theo zich opwindt mag het ook visueel onrustig zijn. Daarnaast hadden we in het midden van de show, als Theo aan tafel zit, ook een heel lang stuk waar de camera vaststaat. Het draait allemaal om de balans.”

Ter Hall kreeg vanavond tijdens de show meerdere smsjes met complimenten voor de regie, maar dat sommige mensen het camerawerk niet direct meteen konden waarderen verbaast de regisseur niet. Ter Hall:

“Ik weet natuurlijk ook dat andere shows vaak veel statischer in beeld worden gebracht, maar dit is een bewuste keuze. Het is ook niet echt nieuw. Dit is de vierde of vijfde show die ik van Theo vastleg en we hebben dit ook wel bij de vorige shows gedaan. Maar ik ben blij dat het mensen in ieder geval is opgevallen. Toen Gerrit Rietveld kritiek kreeg op het comfort van zijn bekende stoelen was zijn antwoord: zitten is een werkwoord. Dat geldt ook voor tv-kijken.”

Bekijk hier de hele show van Theo Maassen
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.