CABARET

Oudejaarsconference, Laura van Dolron. Inl: www.nationaletoneel.nl

NRC HandelsbladEen oudejaarsconference is Oudejaarsconference niet. Laura van Dolron zegt het expliciet: ze wenst haar toehoorders niet te behagen met grapjes over 2012. [De zwaarmoedige en op toneel vrolijke] Wim Kan is haar spookbeeld, aldus de eigenzinnige theatermaakster [...].Zelf zegt ze veel meer te hechten aan haar „fuckin’ eerlijkheid” [...] Maar alles bij elkaar blijft toch onduidelijk wat haar nu eigenlijk voor ogen stond toen ze Oudejaarsconference maakte. En als alternatief voor een oudejaarsconference heeft dit optreden ook weinig te beduiden. *TheaterkrantIk mag het eigenlijk niet zeggen van Van Dolron, maar als ik eerlijk ben zit haar voorstelling niet alleen mooi in elkaar, hij weet op momenten ook te raken. Zeker als ze kwetsbaar haar persoonlijke merkwaardigheden voor de voeten van haar publiek legt in de hoop (h)erkenning te vinden. ****