Berlusconi moet 3 miljoen euro alimentatie per maand betalen

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi moet zijn vorige echtgenote Veronica Lario voortaan maandelijks 3 miljoen euro aan alimentatie betalen.

Dit heeft een rechtbank in Milaan deze week besloten, volgens een bericht in de Italiaanse krant Corriere della Sera. De 56-jarige actrice Lario vroeg drie jaar geleden na een huwelijk van negentien jaar een scheiding aan omdat de 76-jarige Berlusconi haar ontrouw was. Ze kwam tot haar besluit omdat Berlusconi een verhouding zou hebben met een 17-jarige Marokkaanse nachtclubdanseres. Lario gaf in een gepubliceerde brief te kennen niet te kunnen leven met een echtgenote die seksuele omgang had met een minderjarige. Lario en Berlusconi hebben drie kinderen: Barbara (1984), Eleonora (1986) en Luigi (1988).

Met de uitkering van ongeveer 100.000 euro per dag ziet Lario af van aanspraken op de villa bij Milaan die ze deelde met Berlusconi. Dat onderkomen heeft een waarde van ongeveer 78 miljoen euro. Veronica Lario zou volgens de Italiaanse krant aanvankelijk een jaarlijkse alimentatie van 45 miljoen euro hebben gevorderd.

Berlusconi trad in november 2011 af als premier. Hij zal naar verwachting volgend jaar opnieuw proberen een greep naar de macht te doen. Volgens het blad Forbes heeft ondernemer Berlusconi een vermogen van zo’n 5 miljard euro. Hij is in oktober van dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens belastingontduiking. Hij heeft hoger beroep aangetekend tegen dit vonnis.

Na de scheiding van Lario doken herhaaldelijk berichten op over zogeheten bunga-bungafeestjes waar Berlusconi betaalde seks zou hebben gehad. Berlusconi heeft zich recentelijk opnieuw verloofd met de 49 jaar jongere Francesca Pascale. Zij is een politieke aanhangster van Berlusconi.