Wind en regen

Ook gedurende de laatste dagen van dit jaar komt de winter er totaal niet aan te pas. Het is zacht, winderig en periodiek ook nat. Wellicht zal dat ook het beeld zijn tijdens de jaarwisseling.

In delen van het land is deze maand al meer dan 150 mm neerslag gevallen en daar komt op de valreep nog wat bij. Wellicht dat de natste plaatsen 200 mm kunnen halen.

Ook vrijdag houden we het niet droog, want na een koud begin met dankzij opklaringen lokaal wat lichte vorst, regent het vrijdagavond op veel plaatsen. Er waait dan een een matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde wind uit zuid tot zuidwest. Daarbij is het rond 8 graden en in de nacht naar zaterdag zal het kwik amper dalen.

Zaterdag overdag piept de zon soms tevoorschijn en bij een doorstaande zuidzuidwestenwind wordt het op veel plaatsen 11 of 12 graden. Pas in de avond dringt er vanuit het westen wat koelere lucht op, wat gepaard gaat met (alweer) buiige regen.

In deze koelere lucht breekt zondag de zon af en toe door, maar vallen ook een paar buien, een enkele zelfs met hagel en/of onweer. Het wordt rond 8 graden, bij een matige tot vrij krachtige, aan zee soms harde wind uit west tot zuidwest.

Oudejaarsdag is zacht, bewolkt, winderig en vooral later ook regenachtig. En zo gaan we dan ook het nieuwe jaar in.