Veldrijder Nys wordt bekogeld met bier en stapt boos van z’n fiets

De Belgische veldrijder Sven Nys tijdens de Cyclocross Supercross Elite race in Baden, Zwitserland. Foto ANP / Maxime Schmid

Veldrijden is al een zware sport, en veldrijden terwijl je bier over je hoofd krijgt gegooid maakt het er niet makkelijker op. Het overkwam Sven Nys vandaag tijdens een veldrit in Loenhout. Maar hij liet het er niet bij zitten: hij stapte van z’n fiets en ging verhaal halen bij de schuldige supporter.

“Bier, is wat daar gekieperd wordt”, zegt een van de commentatoren. De ander: “Dronken mannen wellicht, in een actie die totaal misplaatst was, heb ik de indruk.”
“Dat overkomt Nys nooit.”

Deze keer wel, en Nys besloot de toeschouwer erop aan te spreken. Dat lijkt eerst niet te lukken (“niemand is natuurlijk moedig genoeg…”) maar later vindt hij hem toch. Een klein beetje respect is wat-ie wil.

Twitter avatar sven_nys Sven Nys Elke ronde bier gooien is toch wat veel, ben dan ook maar is gaan vragen waarom. Klein beetje respect aub.
Twitter avatar sven_nys Sven Nys Jammer dat de duizenden andere supporters hier het slachtoffer van zijn, door hem heb ik de handdoek gegooid voor het klassement.

Niet het eerste incident bij veldrijden

“Hij doet het niet zoals Groenendaal”, zegt de commentator. Daarmee bedoelt hij: Nys blijft netjes. De Nederlandse veldrijder Richard Groenendaal gaf een toeschouwer tijdens een veldrit in 2001 een klap in zijn gezicht, omdat hij hem uitschold.

En Bart Wellens trapte in 2005 vanaf zijn fiets zo in het gezicht van een toeschouwer. Dat kwam hem zwaar te staan: hij won de koers, maar werd gediskwalificeerd.

http://www.youtube.com/watch?v=salfFYuinwY

Complimenten voor held Nys

De ingetogen reactie van Nys komt hem op complimenten te staan van een collega op Twitter: schaatser Erben Wennemars.

Twitter avatar erbenwennemars erben wennemars Sven Nys is een held! http://t.co/bJT2oSF4
    • Mirjam Remie