Kortkolom kunst

Fontella Bass (72) van ‘Rescue me’ overleden

saint louis. De Amerikaanse soulzangeres Fontella Bass is woensdag op 72-jarige leeftijd overleden na een hartaanval. Bass scoorde in 1965 een wereldhit met Rescue Me. Het nummer werd veelvoudig gecoverd door artiesten als Aretha Franklin, Cher en Tom Jones. Bass bracht albums uit tot 2002, het succes van Rescue Me wist ze echter nooit meer te evenaren. Bass was getrouwd met de in 1999 overleden jazztrompettist Lester Bowie. (Reuters)

Eén Blok Stad wint prijs architectuur

AMSTERDAM. De Rotterdam Architectuurprijs 2012 gaat naar Eén Blok Stad. Dit woningbouwproject in Rotterdam-West kreeg zowel de jury- als de publieksprijs. Eén Blok Stad is een vervallen negentiende-eeuws woningblok, dat is omgebouwd tot kluswoningen die de kopers zelf afbouwen. De bedenker is ERA Contour in opdracht van woningbouwvereniging Woonstad Rotterdam. Begeleidende architect is HP architecten. (NRC)

Beatles en Elvis top nephandtekeningen

LOS ANGELES De handtekeningen van Elvis Presley en The Beatles worden het vaakst vervalst. Meer dan de helft van de handtekeningen die van hun in omloop zijn, is vals. Dat zegt het Amerikaanse PSA/DNA Authentication Services dat gespecialiseerd is in de verificatie van handtekeningen. Op nummer drie staat astronaut Neil Armstrong en ook die van John F. Kennedy en Michael Jackson zijn vaak vals. (Reuters)