Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Veel inbraken op Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag zijn door het hele land relatief veel inbraken gepleegd. Verschillende politiekorpsen spreken van een inbrakenpiek. Zo werden dinsdag in de regio’s IJsselstreek negen, de Achterhoek zeven en Noordwest-Veluwe acht woninginbraken gemeld bij de politie. „Dat is meer dan op een doorsnee dinsdag”, aldus de politie. „Inbrekers maken misbruik van het feit dat mensen tijdens de Kerstdagen op familiebezoek gaan en langere tijd van huis zijn.” Novum