Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Vanaf vandaag op nrc.nl: de Beste van het Web-awards

Op internet en televisie stikt het deze maand van de terugblikken op het afgelopen jaar. Speciaal voor de laatste dagen van het afgelopen jaar hebben we op nrc.nl de Beste van het Web-awards in het leven geroepen. We maakten een selectie van de beste filmpjes, goals en longreads die we het afgelopen jaar op nrc.nl gebracht hebben. U kunt vervolgens stemmen wie er met de prijzen vandoor moet gaan.

De Beste van het Web-awards
De Beste van het Web-awards Illustratie Koen Smeets

Op internet, televisie en in kranten en tijdschriften stikt het deze maand van de terugblikken op het afgelopen jaar. Speciaal voor de laatste dagen van 2012 hebben we de Beste van het Web-awards in het leven geroepen. We maakten een selectie van onder meer de beste filmpjes, goals en longreads die we op nrc.nl gebracht hebben. Je kunt vervolgens je stem uitbrengen en prijzen winnen.

Bij het Beste van het Web - in de rechterkant op de homepage - brengen we dagelijks onder meer de grappigste, meest ontroerende en mooist gemaakte filmpjes, de mooiste goals en de beste lange artikelen die we elders op internet tegenkomen. Voor de Beste van het Web-awards zetten we alle hoogtepunten nog een keer op een rijtje.

De komende dagen verschijnen op nrc.nl Beste van het Web-awards in de volgende categorieën:

 • De beste longreads van 2012, lange artikelen die op internet staan
 • De beste/mooiste filmpjes van 2012
 • De Goal van het jaar - wat was het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar?
 • De fanatiekste reageerder op nrc.nl
 • De grappigste filmpjes en artikelen op nrc.nl in 2012

In al deze artikelen doen we een aantal nominaties en vervolgens kun je in de comments je stem uitbrengen wat de winnaar moet worden.  Op 1 januari maken we de winnaars in de verschillende categorieën bekend. Onder de deelnemers verloten we vijf DVD-boxen: het eerste seizoen van Homeland, het eerste seizoen van Borgen, 5 arthouse thrillers, 5 feelgood movies en de World of Lars von Trier collectie.

Terugblik op 2012 in woord en in beeld

Naast de Beste van het Web-awards willen we op nrc.nl ook op andere manieren in woord en in beeld terugblikken op het afgelopen jaar. Zo selecteerde fotoredacteur Robbert van Venetië de mooiste foto’s van het afgelopen jaar. De volgende In beeld-series kunt u de komende dagen op nrc.nl/inbeeld verwachten:

 • De winnaars en verliezers van 2012 (27 december, zie hieronder)
 • De (natuur)rampen van 2012 (28 december)
 • Geweld in 2012 (29 december)
 • De beste sportfoto’s van 2012 (30 december)
 • De kinderen van 2012 (31 december)

Verder op nrc.nl:

 • de beste films, boeken, muziek en mode van 2012
 • Terugblikken op (buitenlandse) politiek, sport, mode, architectuur, klimaat en recht & bestuur in 2012

En nog heel veel meer op nrc.nl/2012.

Namens de internetredactie van NRC veel plezier gewenst op nrc.nl de komende dagen en alvast een gelukkig 2013!