Meldpunt vuurwerkoverlast tijdelijk onbereikbaar: ‘Server overbelast’

Foto ANP / Ilvy Njiokiktjien

Het internetmeldpunt voor vuurwerkoverlast is sinds vannacht onbereikbaar. Dat meldde Arno Bonte, fractievoorzitter van GroenLinks in Rotterdam. De lokale GroenLinksfracties hebben het digitale meldpunt zaterdag geopend. Sindsdien kwamen er al meer dan 20.000 meldingen binnen.

De oorzaak van het probleem is nog onduidelijk, maar volgens Bonte is de server vermoedelijk overbelast:

Twitter avatar arnobonte Arno Bonte Meldpunt http://t.co/wwLiaIqa tijdelijk offline. Server overbelast. Gisteren meer dan 1000 meldingen per uur. We werken aan een oplossing!

De site krijgt veel meer meldingen dan verwacht. Sinds gisteren werd het aantal klachten bijna verdubbeld.

Top 3: vuurwerkbommen, vuurwerkschade en vuurwerkstress bij huisdieren

Het meldpunt werd zaterdag ingesteld door vijftien lokale GroenLinksfracties. Ze hopen dat er iets wordt gedaan aan vuurwerkoverlast. Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam, één van de vijftien lokale GroenLinks-afdelingen die het meldpunt hebben geopend, pleit al jaren voor een vuurwerkverbod.

De meeste klachten gaan over vuurwerkbommen, gevolgd door vuurwerkschade en vuurwerkstress bij huisdieren. De meldingen worden na de nieuwjaarsviering aan de Tweede Kamer aangeboden.

Meldpunt Overlast GroenLiks

In reactie op het meldpunt van GroenLinks startte de website GeenStijl een initiatief op: Meldpunt Overlast GroenLinks. GeenStijl:

“Dit meldpunt is een initiatief van GeenStijl. Het is een reactie op de elk jaar toenemende overlast door GroenLinks-idealen. Het gaat over de overlast door het willen verbieden van allerhande leuke, gemakkelijke, gezellige of noodzakelijke zaken.”

Arno Bonte reageerde gisteren:

Twitter avatar arnobonte Arno Bonte Nog weinig animo voor anti-GroenLinks-meldpunt van de vuurwerkverheerlijkers van @geen_stijl. Krap duizend idealenhaters. Kan beter jongens!
    • Anouk van Kampen