Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Meer gezinnen uit huis gezet door huurschulden

Steeds meer mensen worden vanwege huurschulden uit hun huis gezet.
Steeds meer mensen worden vanwege huurschulden uit hun huis gezet. Foto ANP / Koen Suyk

Steeds meer mensen worden vanwege huurschulden uit hun huis gezet. Het aantal mensen dat uit huis werd gezet is dit jaar volgens het AD weer gestegen.

Het AD voerde een rondgang uit langs woningcorporaties, opvanginstellingen en andere hulpinstanties. Daaruit blijkt dat veel mensen hun baan kwijtraakten door de crisis en rekeningen niet meer kunnen betalen.

Vooral het aantal gezinnen dat met kinderen in de opvang terechtkwam, steeg volgens de Federatie Opvang dit jaar. Koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes heeft nog geen exacte cijfers van het aantal huisuitzettingen in 2012, maar de organisatie kan wel al een stijging aangeven. In 2011 werden rond de 6000 huurwoningen ontruimd vanwege schulden. Ook dat was al een stijging ten opzichte van de jaren ervoor.