Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Kortkolom sport

Manchester United loopt uit op City

Amsterdam. Manchester United heeft de voorsprong op stadgenoot Manchester City vergroot tot zeven punten. In de Premier League won United gisteren met 4-3 van Newcastle, terwijl City met 1-0 verloor van Sunderland. United kwam drie keer op achterstand, maar Hernández bezorgde The Reds in de laatste minuut alsnog drie punten. Robin van Persie scoorde wederom en bracht zijn seizoenstotaal op 13. Bij Chelsea, dat met met 1-0 won in Norwich, maakte de 17-jarige Nederlander Nathan Aké zijn debuut. Hij viel in de slotminuut in voor Mata, de maker van het enige doelpunt op Carrow Road. (NRC)

Boy wordt derde Van Poppel bij Vacansoleil

Amsterdam. Boy van Poppel (24) vertrekt naar wielerploeg Vacansoleil. De Utrechter zou eerst tekenen bij Spidertech, maar die ploeg komt pas in 2014 weer in actie. Van Poppel is afkomstig van het Amerikaanse Unitedhealthcare Pro Cycling. Daarvoor reed hij in het Rabobank Continental Team, waar hij in 2006 wereldkampioen veldrijden werd. Vorig jaar won hij het puntenklassement in de Ronde van Groot-Brittannië. Bij Vacansoleil treft Van Poppel zijn vijf jaar jongere broer Danny en vader Jean-Paul, die ploegleider is. (NRC)

Sebastian Vettel is de sportman van 2012

Amsterdam. De Duitse Formule 1-coureur Sebastian Vettel (25) is door journalisten van 26 persbureaus uitgeroepen tot Europees sporter van 2012. De coureur van Red Bull werd dit jaar voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen. In de verkiezing bleef Vettel met 137 punten de Britten Bradley Wiggins (130) en Mo Farah (126) voor. Wielrenner Bradley Wiggins (32) won de Tour de France en pakte Olympisch goud in de tijdrit op de weg. Atleet Mo Farah (29) won op de Spelen goud op de vijf en tien kilometer. Beste Nederlander op de lijst is Ranomi Kromowidjojo. De 22-jarige zwemster staat achtste met 55 punten. Kromowidjojo won Olympisch goud op de 50 en 100 meter vrije slag. (NRC)

‘Tottenham koopt Sneijder van Inter’

Amsterdam. Tottenham Hotspur zou Wesley Sneijder (28) voor ruim twaalf miljoen euro willen overnemen van Internazionale. Dat meldt de Amerikaanse sportzender ESPN op basis van Italiaanse bronnen. Sneijder ligt in de clinch met Inter sinds de club zijn salaris wil verlagen. De speler zelf ontkent al rond te zijn met de Spurs. „Niets van waar”, zegt hij in het AD. Clubs die Sneijder willen aantrekken moeten naast een transfersom ook zo’n tien miljoen euro aan jaarsalaris betalen. (NRC)

Vier ‘Nederlandse’ Marokkanen naar Z-A

Amsterdam. Vier spelers met een Nederlandse achtergrond behoren tot de 24-koppige selectie van Marokko voor de Afrika Cup, die op 19 januari in Zuid-Afrika van start gaat. Nordin Amrabat (Galatasaray), Karim El Ahmadi (Aston Villa), Mounir El Hamdaoui (Fiorentina) en Oussama Assaidi (Liverpool) spelen in de poule tegen Angola, Kaapverdië en het gastland. (NRC)