Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

ik@nrc.nl

Van krantenjongen tot miljonair, ik weet nu hoe dat gaat. Gisteravond belt de ene na de andere bezorger van dagbladen, folders of krantjes. Als ik de deur open doe hoor ik: „De bezorger van uw avondkrant wenst u een gelukkig nieuwjaar!” en kijk ik in een verwachtingsvol gezicht.

Als nummer vijf langskomt is mijn kleingeld op. Dan herken ik ineens een stralend koppie dat ik die avond al eerder zag.

„Jij was hier daarnet toch ook al?”, vraag ik.

„Klopt!”, zegt het jongetje opgewekt, „dat was voor het Schager Weekblad, nu kom ik voor de folders”. En hij steekt mij vriendelijk een kaartje toe.

Ook een ikje insturen? Mail maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl