Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Feest

Mijn dochter van 15 wil met haar vriendin in een tussenuur haar ijskoffie afrekenen bij de drukke Jumbo waar iedereen zijn kerstinkopen aan het doen is. De caissière oogt humeurig en snauwt naar mijn dochter dat ze de inhoud van haar tas moet tonen.

Nadat blijkt dat er niets in de tas zit wat afgerekend had moeten worden, slaat ze de aankopen aan op de kassa. Plots klinkt er luide feestmuziek, de caissière zucht diep en zegt op boze toon:

„Sorry maar je bent de 1.000ste klant...”

Na uitgebreid door de bedrijfsleider gefeliciteerd te zijn verlaten ze met een groot kerstpakket de winkel.

Inez van Milt