Auto komt vast te zitten op spoor: helper overlijdt bij botsing

Aanrijding tussen een auto en trein op de overweg aan de Stationsweg in Barneveld. Een zwaarbeschadigde auto op een spoorwegovergang bij de Barneveldse Stationsweg. De auto werd geramd door een trein, nadat de auto dwars op spoor terecht was gekomen. Door het ongeval zijn een dode en twee gewonden gevallen. Foto ANP / Stefan de Vogel

Bij een aanrijding tussen een auto en een trein vanavond in Barneveld is degene die de auto te hulp schoot, om het leven gekomen. De twee inzittenden raakten gewond, aldus de politie. Het ongeval vond plaats aan de Stationsweg.

Volgens een woordvoerder van de politie kwam de auto om onduidelijke redenen vast te staan op het spoor bij een overgang. Door de paniek die hierdoor ontstond bij de inzittenden, een echtpaar, sloeg ook de auto nog eens af. Een andere automobilist probeerde vervolgens te helpen. Op het moment dat hij de vrouw probeerde te helpen, werd hij aangereden door de aankomende trein. Hij overleed ter plaatse. De vrouw raakte zwaargewond, de man in de auto raakte lichtgewond. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vanwege het ongeval ligt het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn plat.

Twitter avatar NS_online NS online Hilversum - Naarden-Bussum: er rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon. http://t.co/z23egl7C #hvsNdb

Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van ruim een uur, meldt spoorbeheerder Prorail. Reizigers tussen Utrecht en Deventer wordt aangeraden om te reizen via Arnhem, mensen tussen Amersfoort en Deventer moeten omreizen via Zwolle. Prorail verwacht dat rond 22.00 uur de treinen weer volgens het spoorboekje rijden.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid laat weten nog te bekijken of de raad een onderzoek naar de botsing gaat verrichten.

 

    • Anouk Eigenraam