Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

Broodjes aap zijn lekker

Sprookjes spelen zich altijd af in een bos, in hutjes of kastelen. Nooit eens in de stad of op de stoep. Maar er zijn ook moderne sprookjes. Dat zijn verhalen die net als de sprookjes van Grimm geen auteur hebben. Mensen vertellen ze aan elkaar door en zeggen dat ze echt gebeurd zijn. Een neef, vriend of buurvrouw heeft het zelf meegemaakt. Echt! Een van de bekendste is het broodje aap. Die gaat zo: Op een avond vond een politieman een lichaam op straat. Het bleek niet van een mens, maar van een aap. Die aap was van een vrachtwagen gevallen die op weg was naar een fabriek waar ze worst maakten... In de worstfabriek vonden ze nog meer apen en andere dieren. De fabriek kocht die heel goedkoop van de dierentuin en stopte ze in de hot dogs.