Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Amerikaanse karakteracteur Charles Durning (89) overleden

Acteur Charles Durning, bekend van karakterrollen in films als The Sting, Dog Day Afternoon en Tootsie is maandag in New York overleden. Hij stierf thuis op 89-jarige leeftijd.

Durning kreeg in 1982 een Oscarnominatie voor zijn bijrol als gouverneur in The Best Little Whorehouse in Texas met verder Burt Reynolds en Dolly Parton. Later werd hij genomineerd voor zijn spel in Mel Brooks’ To Be or Not to Be als nazi-officier. Durning speelde in meer dan honderd films en was ook succesvol op Broadway en in tv-series als Evening Shade, Rescue Me, NCIS en Homicide: Life on the Street.

Dunning was een decoreerde oorlogsheld die in 1944 vocht bij de landing in Normandië en later in de Slag om de Ardennen. Hij praatte daar niet graag over. Hij was veel vergeten, zei hij in 2004. „Maar soms schrik ik midden in de nacht wakker en dan is het er allemaal nog.” (Reuters)