Agenda muziek

Amsterdam 26-02-2012 Yuri Honing Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Winterreise 6

Ieder jaar viert saxofonist/componist Yuri Honing aan het eind van het jaar een muzikaal feest in Paradiso. Op deze zesde editie vergezellen blokfluitist Erik Bosgraaf en popmuzikant Gabriel Rios hem op deze Winterreise. De avond wordt geopend door Honings eigen Acoustic Quartet.

29 december, 20.30 uur. Paradiso, Amsterdam. paradiso.nl

Van Psalter en Prayer

Van 27 tot en met 30 december vindt in de Oude Kerk in Zoetermeer het Van Psalter en Prayer festival plaats. Met Nederlandse en Engelse kerkmuziek en een lezing over het Geneefs Psalter. Het evenement is georganiseerd ter gelegenheid van vier jubilea op het gebied van kerkmuziek en cultuur. Zo wordt het Jan Pieterszoon Sweelinck-jaar er afgesloten met een concert van muziekensemble Camerata Trajectina.

27 t/m 30 december. Oude Kerk, Zoetermeer. vanpsalterenprayer.nl

A Jazzy New Year

Het Brabants Jazz Orkest luidt het nieuwe jaar in met het concert A Jazzy New Year. Onder meer zangeres Fay Claassen en trompettist Eric Vloeimans spelen mee,

6 januari, 15 uur & 20 uur. Verkadefabriek, Den Bosch. hetbrabantsjazzorkest.nl

The Kik en Armand

Uit de as van bands als The Madd en Mark & The Spies ontstond afgelopen jaar The Kik, onder leiding van zanger en liedjesschrijver Dave von Raven. Het debuutalbum Springlevend met voornamelijk Nederlandstalige beatpop werd al gauw een succes en onlangs kwam hun kersthit A Christmas Song For You uit. 27 december geven ze een concert in de Effenaar in Eindhoven waar ook protestzanger Armand het podium zal betreden met klassiekers als het liedje Ben ik te min.

27 december, 21 uur. Effenaar, Eindhoven. effenaar.nl

DeWolff

De driekoppige band DeWolff uit Geleen brengt psychedelische bluesrock met het geluid van de jaren 60 en 70. De band bestaat uit de broers Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso. Ze zijn nog jongen maar brachten onlangs hun vierde album uit.

t/m 27 april in diverse Nederlandse clubs. dewolff.nu

Simone Lamsma

Simone Lamsma speelt samen met het Luzerner Sinfonieorchester de vioolconcerten van duivelskunstenaar Niccolò Paganini en de Italiaanse symfonie van Mendelssohn

6 januari, Het Concertgebouw, Amsterdam. concertgebouw.nl