Verenigde Arabische Emiraten rollen terroristische cel op

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een terroristencel opgerold, die bestaat uit leden afkomstig uit de VAE en uit Saoedi-Arabië. Volgens de VAE zou de eenheid aanslagen hebben gepland in beide landen, meldt Reuters.

Dubai, hoofdstad van de VAE; terroristen zouden in het land aanslagen hebben willen plegen. Foto ANP / Robin Utrecht Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten; terroristen zouden in het land aanslagen hebben willen plegen. Foto ANP / Robin Utrecht

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een terroristische cel opgerold, die bestaat uit leden afkomstig uit de VAE en uit Saoedi-Arabië. Volgens de VAE zou de eenheid aanslagen hebben gepland in beide landen, meldt Reuters.

De terroristische cel, die werd opgeruimd met de hulp van Saoedi-Arabië, had spullen en materialen verzameld met het doel om “terroristische activiteiten” te verrichten, aldus de VAE. Het zou gaan om een “deviant group”, een omschrijving die door Saoedi-Arabie vaak wordt gebruikt in relatie tot Al-Qaeda.

Volgens Midden-Oostenjournalist Harald Doornbos is het opmerkelijk:

Twitter avatar HaraldDoornbos Harald Doornbos Hoor je niet vaak dit RT @Reuters
UAE says arrests cell planning attacks http://t.co/Xt3pZVDQ
Twitter avatar HaraldDoornbos Harald Doornbos @JoopSoesan nee, een van eerste keren dat mensen gepakt worden die hier aanslagen lijken te willen plegen. heb dat nog niet eerder gehoord.
    • Anouk Eigenraam