Mandela weer uit het ziekenhuis

Poster van het ANC tijdens hun congres vorige week. De oud-partijleider en ex-president is weer ontslagen uit het ziekenhuis. Foto ANP EPA / Kim Ludbrook Poster van het ANC tijdens hun congres vorige week. De oud-partijleider en ex-president is weer ontslagen uit het ziekenhuis. Foto ANP EPA / Kim Ludbrook

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela is vandaag weer uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft president Jacob Zuma laten weten, melden AP en Reuters. Mandela wordt nu thuis verzorgd totdat hij volledig hersteld is.

De woordvoerder van Zuma, Mac Maharaj, verklaarde:

“We danken de bevolking en de media voor alle beterschapswensen en het respecteren van de privacy van Madiba en zijn familie.”

De 94-jarige Mandela lag sinds 8 december in het ziekenhuis vanwege een longontsteking. Ook werden er galstenen verwijderd.

    • Anouk Eigenraam