Kijk mama wat ik voor kerst heb gekregen…een Bushmaster!

Een Rock River AR-15, een gelijknamig wapen dat Adam Lanza gebruikte bij zijn schietpartij in Newtown. Ondanks het drama vliegen de Bushmasters de winkel uit. Foto AFP / Joe Raedle Een Rock River AR-15, een gelijknamig wapen dat Adam Lanza gebruikte bij zijn schietpartij in Newtown. Ondanks het drama vliegen de Bushmasters de winkel uit. Foto AFP / Joe Raedle

Het wapen waarmee de schutter in Newtown eerder deze maand twintig kinderen doodschoot, blijkt een van de populairste cadeautjes onder de boom deze kerst in de VS.

Volgens Atlantic Wire wordt de AR-15 en wapens die erop lijken goed verkocht. Veel wapenwinkels zijn zelfs bijna door de winkelvoorraad Bushmasters heen. De onderliggende reden is dat kopers zeggen te vrezen dat er naar aanleiding van de schietpartij binnenkort wel eens een verbod zou kunnen komen op de verkoop van dit soort automatische wapens.

De populariteit doet vermoeden dan de gulle gevers het vast eens zijn met wat vice-president van de NRA zei na de schietpartij; dat er vast minder slachtoffers waren gevallen als er wapens op de school waren geweest. Op de site van Atlantic Wire poseren diverse Amerikanen dolblij met hun nieuwe aanwinst; thanks Santa!

    • Anouk Eigenraam