Hardnekkige koorts houdt oud-president Bush senior in ziekenhuis

Een “hardnekkige” koorts kluistert de voormalige president George Bush senior aan het ziekenhuisbed deze kerstmis. De dokters hebben hem aan een infuus gelegd, zei woordvoerder Jim McGrath vandaag tegen persbureau AP.

Archieffoto van George H.W. Bush en zijn vrouw Barbara bij de première van een film over zijn leven afgelopen zomer. De oud-president ligt nu al een maand in het ziekenhuis. Foto AP / Charles Krupa Archieffoto van George H.W. Bush en zijn vrouw Barbara bij de première van een film over zijn leven afgelopen zomer. De oud-president ligt nu al een maand in het ziekenhuis. Foto AP / Charles Krupa

Een “hardnekkige” koorts kluistert de voormalige president George Bush senior aan het ziekenhuisbed deze kerstmis. De dokters hebben hem aan een infuus gelegd, zei woordvoerder Jim McGrath vandaag tegen persbureau AP.

Eerder vandaag had McGrath nog gezegd dat de koorts was gedaald, maar later moest hij dit weer corrigeren”

“De koorts is eigenlijk de laatste twee dagen omhoog gegaan. Het is een hardnekkige koorts, die maar niet verdwijnt.”

Volgens de woordvoerder is het nog onduidelijk wat de oorzaak is van de koorts. De 88-jarige Bush ligt al een maand in het ziekenhuis in Houston, oorspronkelijk voor de behandeling van wat bronchitis leek. De hoest is in ieder geval verbeterd.

De oud-president kreeg wel bezoek van zijn vrouw, zijn kinderen en kleinkinderen.

    • Anouk Eigenraam