Zes doden bij schietpartij in Nigeriaanse kerk

Dorpbewoners verzamelden zich vanochtend bij de afgebrande kerk. Foto AFP

Enkele gewapende mannen hebben rond middernacht het vuur geopend in een katholieke kerk in Peri, een dorp in het noorden van Nigeria. Daarna staken ze het gebouw in de brand. De priester en vijf andere personen kwamen daarbij om het leven.

De groep mannen bestormde de kerk tijdens een kerstdienst. Dat melden enkele inwoners van het dorp vandaag, net als de politie schrijft persbureau AFP. Peri ligt in de buurt van Potiskum, het economische hart van Yobe, een deelstaat van Nigera.

Paus Benedictus XVI veroordeelde vanmiddag in zijn kersttoespraak expliciet de ‘laffe’ religieuze gewelddadige aanvallen die Nigeria teisteren. Kerken worden geregeld aangevallen door extremistische moslims, met doden tot gevolg.