Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen Schiedam

De politie heeft vanavond een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van drie mannen in Schiedam. Twee van hen werden aangehouden in een auto waarin ook een vuurwapen werd gevonden, meldt een woordvoerder van de politie.

Rond 17.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat in een auto een vuurwapen was gezien. Toen de politie arriveerde bij de auto op de Jozef Oreliosingel, sloegen twee van de vier inzittenden direct op de vlucht. Daarop loste de politie een waarschuwingsschot.

Het tweetal in de auto is aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen. Een derde man kon kort daarop worden aangehouden op het nabijgelegen Cornelia van Zantenplein. De vierde inzittende is nog voortvluchtig, meldt de woordvoerder.

    • Annemarie Coevert