27 doden na neerstorten militair vliegtuig in Kazachstan

Een militair vliegtuig is vandaag neergestort in Kazachstan. Alle 27 inzittenden zijn daarbij omgekomen, schrijft persbureau AP. Het gaat voornamelijk om grenswachten.

Er waren in totaal zeven bemanningsleden en twintig leden van de grenswacht, onder wie het waarnemend hoofd van de grensbewakers, kolonel Toerganbek Stambekov. Dat heeft de nationale veiligheidscommissie van het Centraal-Aziatische land bekendgemaakt.

Het toestel stortte twintig kilometer van de stad Shymkent neer, vlakbij de grens met Oezbekistan. Hier was het vliegtuig naar onderweg. Tijdens de daling verdween het vliegtuig van de radar, volgens lokale media.

De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Wel melden de media dat het toestel ernstig last had van zeer slechte weersomstandigheden. De autoriteiten melden een onderzoek te zijn gestart naar het ongeluk.

    • Annemarie Coevert