‘Doden na aanval Syrische regering met zenuwgas’

Begrafenis in Homs na een aanval van regeringstroepen. Foto Reuters / Mysraa Al-Misrai

Zeven mensen in Homs zijn omgekomen nadat ze giftig gas hebben ingeademd dat regeringstroepen zouden hebben losgelaten. Dat melden Syrische activisten aan nieuwszender Al JAzeera.

Volgens de rebellen zijn meer mensen aangetast door het gas. Verschijnselen als misselijkheid, slappe spieren, vertroebeld zicht en ademmoeilijkheden zouden zich voordoen. Een van de rebellen zegt tegen Al Jazeera dat onduidelijk is om wat voor gas het gaat, maar artsen zouden denken dat het soortgelijk is aan Sarin; een van de gevaarlijkste zenuwgassen.

Momenteel is de speciale gezant van de Verenigde Naties en de Arabische Liga, Lakhdar Brahimi in Syrië voor een bezoek aan president Bashar al-Assad. Hij vertrok gisteren, toen meer dan zestig doden vielen bij een luchtaanval van de regering in centraal Syrië, waarbij een bakkerij geraakt werd waar velen stonden te wachten op brood.

    • Jules Seegers