Wild op tafel met Kerst? Restaurant neemt zijn klanten mee op jacht

Vaste klanten van Herberg Droste's helpen bij het opdrijven van wild tijdens de jacht. Foto Screenshot / nos.nl

Fazant of konijn, sommige mensen eten het graag met de Kerst. En dan zijn er natuurlijk ook altijd mensen die maar wat graag willen zien hoe hun maaltijd wordt gevangen. Een Twents restaurant bood zijn klanten daarom de kans deze Kerst mee op jacht te gaan.

Zelf schieten mochten de klanten van restaurant Herberg Droste’s niet. Dat moesten zij overlaten aan de echte jagers. Maar het wild opdrijven mochten ze bijvoorbeeld wel. De meesten durven het voor de camera nauwelijks toe te geven, maar eigenlijk vonden ze het jagen best leuk. Het komt er iets beschaamd uit.

Het argument voor het initiatief van het restaurant is dat het natuurlijk wat hypocriet is om wel wild te willen eten, maar niet te willen zien hoe de dieren worden afgeschoten.

Aan de andere kant zullen veel dierenactivisten stellen dat het jagen op wild voor een kerstmaaltijd toch écht niet meer van deze tijd is - en al helemaal geen vermakelijk uitje.

    • Niels Posthumus