Sunday Times eist drievoudige terug van Lance Armstrong

Het Britse dagblad The Sunday Times wil Lance Armstrong via juridische stappen ruim een miljoen euro afhandig maken. De krant werd in 2004 veroordeeld nadat twee journalisten de oud-renner van dopegebruik hadden beschuldigd. Onder hen de journalist David Walsh, die verschillende boeken over The Boss schreef.

De krant schikte destijds onder dreiging van juridische procedures en betaalde Armstrong zo’n 360.000 euro. Nu de Texaan dit najaar in een rapport van het Amerikaanse anti-dopingagentschap Usada schuldig is bevonden aan het gebruik van én het aanzetten tot het gebruik van verboden middelen, eist de krant het schikkingsbedrag terug. Armstrong moest zijn recordaantal van zeven Tourzeges inleveren, maar een schuldbekentenis is er niet.

„We eisen dat we het bedrag terugkrijgen dat we hebben betaald, inclusief rente”, schreef The Sunday Times gisteren in een verklaring. Ook wil de Britse krant de juridische kosten voor de verdediging van zijn journalisten terugbetaald krijgen.

Eerder werd bekend dat het Texaanse verzekeringsbedrijf SCA Promotions geld wil van Armstrong. Hij ontving voor zijn Tourzeges in totaal 5,8 miljoen euro van het bedrijf.