Serious Request haalt ruim 12 miljoen euro op - onverwacht record

ENSCHEDE - (VLNR) Burgemeester Roel Kazemier van Dinkelland, burgemeester Peter de Oudsten en wethouder Hans van Agteren van Enschede in het callcenter van het Glazen Huis. Na zes dagen non-stop uitzenden zonder te eten verlaten de 3FM-dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom om 21.00 het huis. ANP KIPPA VINCENT JANNINK De lokale politiek hielp een handje mee: (vlnr) burgemeester Roel Kazemier van Dinkelland, burgemeester Peter de Oudsten en wethouder Hans van Agteren van Enschede in het callcenter van het Glazen Huis. Foto ANP / Kippa Vincent Jannink

Serious Request heeft 12.251.667 euro opgehaald. Dat is een nieuw record. De totaalopbrengst van de actie van radiozender 3FM en het Rode Kruis werd zojuist bekend gemaakt. Vorig jaar werd 8,6 miljoen euro opgehaald.

Het liedje Scream and shout van Will.i.am. en Britney Spears werd tijdens Serious Request het meest aangevraagd. Will.i.am. belde zondag persoonlijk naar het Glazen Huis om de dj’s een hart onder de riem te steken.

Voordat Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra zich op lieten sluiten in het Glazen Huis, durfden de dj’s niet te dromen van een nieuw record. Ekdom zei vorige week dinsdag nog tegen persbureau Novum:

“Het is niet de bedoeling om een record te verbreken.”

Ondanks de economische crisis stroomde het geld echter ook dit jaar binnen. Gisteravond stond de teller al op ruim 6,1 miljoen euro. Een jaar eerder was de tussenstand op die dag ruim 3,5 miljoen euro.

Ekdom, Beelen, en Veenstra werden vorige week dinsdag door Carice van Houten opgesloten in het Glazen Huis, dat dit jaar op de Oude Markt in Enschede stond. De dj’s mochten tijdens hun verblijf in het huis niet eten en haalden met het draaien van verzoeknummers geld op voor de strijd tegen babysterfte.

    • Niels Posthumus