Ruim dertig arrestaties en forse drugsvondst in Den Haag

De politie vond naast de al genoemde drugs onder meer 34 kilo geperste hennep en 54 kilo hennepplanten. Foto ANP / Valerie Kuypers

Een langlopend drugsonderzoek in de regio Den Haag heeft dit jaar 31 arrestaties van verdachten, ruim vijfduizend xtc-pillen en ruim 150 kilo cocaïne opgeleverd. Het onderzoek begon vorig jaar al en inmiddels zijn vier arrestanten veroordeeld, meldt de politie vanochtend.

De verdachten zouden onder meer zitten achter een grote bloemenroof begin dit jaar. Op de Naaldwijkse bloemenveiling werd honderdduizend euro aan bloemen geroofd. Dat heeft de drugsbende volgens de politie gedaan om er drugs in te verstoppen, zodat die gemakkelijker naar het buitenland kunnen worden gesmokkeld.

Zes verdachten zitten nog vast, negentien anderen zijn op vrije voeten gesteld, maar worden nog wel verdacht. De politie spreekt van zeven hoofdverdachten. Zij zouden betrokken zijn geweest bij diefstal en drugshandel in binnen- en buitenland. Een verdachte woonde in Curaçao, maar werd aangehouden in Nederland.

Bij het onderzoek hield een observatieteam geregeld de gangen van de verdachten in de gaten. Ook werd samengewerkt met andere politieregio’s, de douane en de kustwacht van de Rotterdamse haven. Veertien woningen, bedrijfspanden en voertuigen zijn doorzocht. Daarbij werden vier vuurwapens met munitie gevonden. Verder spreekt de politie van geldbedragen en dure horloges.

    • Jules Seegers