Maatregelen tegen hoog water

A man looks out from his stranded vehicle in flood water at Milby, northern England December 21, 2012. More rain was forecast overnight on Friday, with more than 260 flood alerts and about 75 flood warnings issued during a period of wet weather, local media reported. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY) REUTERS

Het Woudagemaal in Friesland wordt vandaag aangezet. Het Wetterskip Fryslân hoopt zo de grote hoeveelheid neerslag die de komende dagen wordt verwacht te kunnen verwerken. De spuisluizen die normaal het water afvoeren, kunnen hun werk door de hoge waterstand niet goed doen. Ook Groot-Brittannië treft maatregelen tegen de regenval. In het zuidwesten van Engeland en delen van Schotland en Wales is gewaarschuwd voor overstromingen. Op meerdere plekken werden mensen gered die door het hoge water in moeilijkheid kwamen. NRC