Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Kerstsfeer

De kleuters in mijn klas helpen vol overgave bij het optuigen van de kerstboom. Grote ogen in de kring wanneer de lichtjes aangaan. Kerstsfeer. Dat wordt twee jochies te veel. Gelukkig heb ik een stagiaire die de klas kan overnemen, terwijl ik de kinderen begeleid naar het toilet. Wanneer we terugkomen, lopen de kleuters wat

De kleuters in mijn klas helpen vol overgave bij het optuigen van de kerstboom. Grote ogen in de kring wanneer de lichtjes aangaan. Kerstsfeer. Dat wordt twee jochies te veel. Gelukkig heb ik een stagiaire die de klas kan overnemen, terwijl ik de kinderen begeleid naar het toilet.

Wanneer we terugkomen, lopen de kleuters wat verdwaasd door het lokaal. De kerstverlichting is uit. In het stopcontact zit de stekker van een mobieltje dat aan het opladen is. „Sorry hoor, maar als die leeg is, heb ik geen leven”, luidt de eigentijdse verklaring.

Marlien Derks