In beeld

Heel veel Kerstmannen

Van Haïti tot China: overal ter wereld maken mensen zich klaar voor het aankomende kerstfeest. Kerstmannen, groot, klein, dik en dun, zijn daarom al druk in de weer hun grote schare fans te bekoren. Alles doen ze om hun miljoenen bewonderaars van cadeaus te kunnen voorzien. Ze springen van bruggen, scheuren op een motor door de stad of klauteren in een vrachtwagen om zoveel mogelijk kindjes te bereiken. Ook de echte Kerstman heeft er al heel wat vlieguren opzitten. Ook benieuwd waar hij zich nu bevindt? Bel dan even met NORAD, de organisatie die het luchtruim in de VS bewaakt. De mensen daar weten precies waar hij rondvliegt.
De Kerstman scheurt op een motor Mexico City door.
AP / Marco Ugarte
Mike 'Loco' Hoffman, ook wel bekend als Kerstman, deelt gratis cadeaus uit aan kinderen in de wijk Midland Beach in New York. Jolee, het meisje op de foto, is een van de gelukkigen. Midland Beach in Staten Island werd ernstig getroffen door superstorm Sandy.
AFP / Mario Tama
Een medewerker van dierentuin Uen Zoo in Tokyo bereidt, verkleed als Kerstman, het kerstmaal van de gorilla's voor. Het is een jaarlijks terugkerende traditie in de dierentuin.
AFP / Kazuhiro Nogi
In het overwegend boeddhistische Thailand wordt een als Kerstman verklede olifant ingezet om Kerst te promoten. Tijdens een heuse 'Christmasfestival' toont het dier zijn kunstjes voor een aantal studenten op een school in de provincie Ayutthaya .
AFP / Pornchai Kittiwongsakul
Ook in het Filipijnse Manila is het al volop Kerst. Medewerkers van het Ocean Park hebben zich in een Kerstmanpak gehesen om het publiek te bekoren. De dames gingen verkleed als de kleine zeemeermin.
Reuters / Romeo Ranoco
De 9-jarige Alexander is samen met zijn moeder verkleed als de Kerstman. De twee wonen in Antigua, gelegen in Guatemala.
Ook op de Amerikaanse ambassade in Haïti wordt Kerst al volop gevierd. Deze jongen krijgt van de Kerstman een cadeautje.
AP / Dieu Nalio Chery
De Israëlische Issa Kassissieh luidt, verkleed als Kerstman, de bel voor de muren van Jeruzalem.
Reuters / Ronen Zvulun
Ook gidsen gaan in Beijing verkleed als Kerstman. In de afgelopen dertig jaar heeft Kerst een enorme opmars gemaakt in China. Anno 2012 wonen er meer dan 23 miljoen christenen in het land.
AFP / Wang Zhao
Surfers met kerstmutsen op kijken naar de zee op een Spaans strand.
AFP / Miguel Riopa
Vadertje Vorst (2e links) en het Sneeuwmeisje ontmoeten de Kerstman (rechts) op een station in Nuijamaa tussen Finland en Rusland.
AFP / Heikki Saukkomaa
Brandweerman Hector Chacon, afkomstig uit Guatemala, springt verkleed als Kerstman van een brug in Belize. Chacon wil, samen met zijn collega's, de kinderen die in povere omstandigheden onder de brug wonen kerstcadeaus schenken.
Reuters / Jorge Dan Lopez
Een Kerstman gaat op de foto nabij de Noordpoolcirkel in Lapland.
Reuters / Kaisa Siren
Een groep 'Kerstmannen' neemt een traditionele kerstduik in Monaco.
AFP / Valery Hache
Een klein meisje naast een standbeeld van de Kerstman voor een winkel in de stad Abidjan in Ivoorkust.
AFP / Sia Kambou
In het noorden van Frankrijk is het huis van Virginie en Jessy flink uitgedost. De twee hadden als streven hun woning dusdanig te versieren dat het lijkt op het huis van de Kerstman.
Reuters / Pascal Rossignol
Een Pakistaanse Kerstman deelt cadeaus uit aan de kinderen in een kerk in de stad Lahore.
AP / K.M. Chaudry
Indiase schoolkinderen rijden verkleed als Kerstman de straten van de stad Amritsar door. Slechts een klein deel van de Indiase bevolking is christen, maar Kerst wordt er toch uitbundig gevierd.
AFP / Narinder Nanu