Facebook

Amsterdam 18-12-2012 Mijs 'Facebook-hater' Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Mijs van de Griek (36) Agent bij Henneman Agency. Was 5 jaar op Facebook Aantal vrienden: 223

Ik ben altijd een nieuwsjunkie geweest. Vroeger was ik video-editor bij de NOS. Ik zag echt alles voorbijkomen. Ook veel harde nieuwsbeelden die uiteindelijk niet werden uitgezonden. Op een gegeven moment werd het me te veel. Ik ben ander werk gaan zoeken.

„Nu zit ik bij een agentschap voor acteurs. Bij dat bedrijf heb ik de Facebook-pagina opgezet. Zelf had ik ook een account, maar daar ben ik een paar maanden geleden mee gestopt. Ik was te veel tijd kwijt me te verdiepen in het leven van anderen. Ik heb een dochter van drie en wel wat beters te doen. Ik wil ook niet meer via Facebook lezen wat mijn vrienden hebben gedaan. Ik wil het direct van ze horen.

„Het is niet Facebook maar Fakebook. Als ik 24 uur per dag het mooiste kind had, een heleboel geld en de allerleukste man, dan zou Facebook geweldig zijn. Uiteindelijk zie je alleen de leukste dingen van mensen langskomen. Iedereen heeft een masker op. Mensen laten alleen hun successen zien. Het is reclame van het leven zelf. Je gaat er namelijk geen foto van jezelf op zetten als je net uit bed komt. En zet je er bijvoorbeeld op dat je moeder kanker heeft, dan ben je een aansteller dat je zoiets persoonlijks met de wereld wilt delen.

„Toen ik op Facebook aankondigde dat ik ermee ophield, kreeg ik een heleboel reacties. Een collega zei tegen me: ‘Eerlijk gezegd zou ik er ook wel mee willen ophouden, maar ja, het is als stoppen met roken.’

Ik volg nu alleen het nieuws via de app van de NOS. Ik zit vanwege mijn werk nog op LinkedIn en op Pinterest om creatieve ideeën op te doen. Daar heb je geen direct contact met anderen. Lekker rustig.

    • Kees van de Veen
    • Rosan Hollak
    • Maurice Boyer
    • Vincent van den Hoogen