City verkleint achterstand op United

De strijd om de Engelse titel lijkt net als vorig seizoen een bijzonder spannende race tussen de twee voetbalbolwerken uit Manchester te worden. Titelhouder City, dat vorig seizoen in de allerlaatste minuut aartsrivaal United van zich afschudde, verkleinde de achterstand dit weekend van vijf tot drie punten.

United speelde gisteren met 1-1 gelijk bij Swansea City, waar de Nederlandse doelman Michel Vorm na twee maanden blessureleed zijn rentree maakte. De Fransman Patrice Evra had United na dertien minuten op voorsprong gezet, maar ruim een kwartier later was de stand weer in evenwicht dankzij Michu.

Voor deze Spanjaard van de ploeg uit Wales was het al zijn dertiende competitietreffer dit seizoen. Hij is topscorer in de Engelse competitie en houdt Robin van Persie een treffer achter zich. De oud-Feyenoorder deed negentig minuten mee bij United, maar kwam ondanks een paar goede kansen niet tot scoren.

De Nederlander was wel betrokken bij een opstootje, nadat tegenstander Ashley Williams de liggende Van Persie van dichtbij met de bal op het achterhoofd trapte. „Robin heeft geluk dat hij nog leeft, hij had zijn nek wel kunnen breken”, zei de furieuze United-coach Alex Ferguson na afloop. „Dit was een van de gevaarlijkste dingen die ik ooit op het voetbalveld heb gezien.”

Overigens ging Van Persie ook niet vrijuit. Nadat de bal tegen zijn hoofd geschoten werd, vloog hij spelers van Swansea City aan. De Nederlander kreeg daarvoor, net als Williams, een gele kaart.

Het Nederlandse talent Karim Rekik debuteerde zaterdag voor stadgenoot City. De net 18-jarige Hagenaar met Tunesische roots won met de miljoenenploeg uit Manchester pas in blessuretijd met 1-0 van Reading. Rekik was linksback, daar waar hij als centrale verdediger in de jeugd van Feyenoord is groot geworden.